tadilat_!

Pendik Boya Badana Tadilat Ustası

Pendik Boya Badana Tadilat Ustası

Liderparke Dekorasyon olarak sizlere Eviniz için Tadilat,Parke ve Profesyonel Dekorasyon Hizmetleri sunuyoruz LİDER PARKE DEDORASYON

Boya yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ?
Temizlik,astar,kaliteli boya,kaliteli işçilik

İÇ CEPHE BOYALARI

Tüm boyalar yapılarında bulunan bağlayıcıların tipiyle adlandırılırlar. Örneğin akrilik esaslı boyanın bağlayıcısı akrilik iken, sentetik esaslı boyanın bağlayıcısı ise alkiddir.

İç cephe duvar yüzeyleri için geliştirilen boyalarda tercih, öncelikle boyanın çözücüsüne göre yapılmalıdır. Su bazlı boyalar ile sentetik esaslı boyaların, özellikleri ve performansları açısından farklılıkları mevcuttur. Su bazlı boyaların nefes alma özellikleri olmasına karşın, sentetik esaslı (saten vb.) boyalarda bu özellik yoktur. Bununla beraber su bazlı boyalar duvarda oluşan alkali etkiye (nem ile birlikte) çok daha dirençlidirler. Sentetik esaslı boyaların silinme dirençleri su bazlı boyalara göre çok daha yüksektir. Ancak bu tip boyaların sararma riski mevcuttur. Sentetik ve su bazlı tercihi yapıldıktan sonra görüntü tercihi ortaya çıkacaktır. Bu da su bazlı boyalarda; mat ve yarı mat, sentetik esaslı boyalarda ise mat, yarı mat (saten) ve parlak olarak karşımıza çıkar.

Su bazlı boyalarda mat görüntüde olanlar genel olarak PVA esaslı, akrilik kopolimer esaslı veya akrilik esaslı olarak birbirinden ayrılırlar.

Parlak sentetik boyaların ise, ışığı aşırı yansıtmaları nedeniyle duvarda kullanılmaları çok yaygın değildir. Genel olarak ahşap kapı, pencere ve metallerde uygun astarlar ile kullanılmaktadırlar. Tüm boyalarda istenileni elde etmek için yüzey mutlaka boyaya hazırlanmalı ve astar kullanılmalıdır.

DIŞ CEPHE BOYALARI

Dış cephede boya ve kaplamalar kullanılabilir. Boyalar, ince ve pürüzlü bir doku bırakırken, kaplamalar daha grenli bir doku oluşturur. Dış cephede kullanılan boya ve kaplamalarda, su ve solvent bazlı ve silikonlu olmak üzere üç çeşittir. Dış cephede kullanılan ve neme karşı yüksek dirençli olan silikonlu boyalar ise, yüzeye tutunmalarını sağlayan bağlayıcılarının silikon içermesinden dolayı bu şekilde adlandırılmışlardır.

 

KALİTELİ BOYA NASIL OLMALIDIR?

Kaliteli bir boyada aranan özellikler şöyle sıralanabilir:
1- Örtücülük. (kapatıcılık, 2 katta iş bitirme)
2- Kolay uygulanabilir olması (fırça, rulo veya mala ile iyi sonuç vermesi)l Fiziksel etkilere dayanıklı olması. (sürtünme, çizilme, silinme vb.)
3- Kimyasal etkilere dayanıklı olması (sabun, yağ, deterjan vb.)l Atmosferik şartlara ve özel şartlara dayanıklı olması. (soğuk, sıcak, yağmur, güneş vb.)
4-Dekoratif olması. (renk, parlaklık, matlık vb.)

 

BOYA ALETLERİ

Boyama sırasında dikkat etmeniz gerekenlerin dışında, kullanacağınız aletler de iyi bir sonuç elde etmenizde önemli rol oynuyor.

1-Fırça: Fırçanın kılları boyayı sürükleyebilecek kadar sert, aynı zamanda da yumuşak bir sürtünme temin edecek kadar elastiki olmalıdır. Fırçanın kopuk veya bozuk kıllarının temizlenmesi ve tozunun mutlaka giderilmesi gerekmektedir. Fırçayı bükerek, yıkayarak ve silkeleyerek temizlemek yanlıştır. Fırça ölçüleri inç olarak belirtilir. 1/2, 1 ve 1 1/2 inç fırçalar kapı ve pencere doğraması, 2 ve 3 inçlik fırçalar ise duvarlarda kullanılır.
2- Spatula: Yüzeydeki eski boyaların kazınması ve yüzeye macun çekilmesinde kullanılır.
1- Zımpara kağıdı: Zımpara kağıtları demir ve tahta üzerinde kullanılmak üzere iki çeşittir. Numaralandırılmış olan kağıtlarda 0 en ince, 4 ise en kalın kağıt türünü işaret eder. 3 ve 4 numara yüzey hazırlamada, 1 numara astar uygulamada, 0 numara boyada, 2 numara ise macun zımparasında kullanılır.
2- Rulo: Rulolar tavan ve buna benzer geniş yüzeylerde kullanılır. Rulo kullanımı boyama süresini kısaltabileceği gibi, boya fazlasının uygun rulo tablalarıyla alınmaması halinde, uygulamayı zorlaştırabilir.

 

Similar Posts